28/7/12

Περιήγηση στα Ελληνικά μουσεία από το Google Art Project

Περιήγηση στα Ελληνικά μουσεία από το Google Art Project
Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στον κόσμο. Η κατασκευή του αναμενόταν από τους Έλληνες για πολλά χρόνια, κόστησε 150 εκ. ευρώ, και διήρκησε 9 χρόνια. Το Μουσείο βρίσκεται στην βάση της Ακρόπολης με θέα τον Παρθενώνα. Είναι είναι κτίριο περίπου 25,000 τμ, με πέντε ορόφους, που δίνει χώρο σε 4,000 ευρήματα. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του κτιρίου είναι τα θεμέλιά του, που φαίνονται μέσα από τα γυάλινα πατώματα. Είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να επιτρέπουν στο κτίριο να ύπταται πάνω από τα ερείπια της αρχαίας πόλης που ανακαλύφτηκαν κατά την κατασκευή του κτιρίου.

Benaki Museum Google Art Project
Το Νέο Μουσείο Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς είναι ένα μοντέρνο μουσείο που λειτουργεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το νέο κτίριο έχει διαμορφωθεί πάνω σε υπάρχον περίβλημα και γύρω από ένα εσωτερικό αίθριο. Το αίθριο παίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του κτιρίου, όχι μόνο επειδή ενοποιεί όλους τους χώρους και επιτρέπει την κίνηση των επισκεπτών, αλλά και επειδή εξυπηρετεί την  εμφάνιση εναλλακτικών εκδηλώσεων και υπαίθριων εκθέσεων κλπ. Το Μουσείο έχει μέγεθος περίπου 8,000 τμ. περιλαμβάνοντας το αίθριο και τα υπόγεια, ενώ οι εκθεσιακοί χώροι είναι περίπου 3,000 τμ. Το Μουσείο επίσης περιλαμβάνει μεγάλο αμφιθέατρο, βιβλιοπωλείο και εστιατόριο.

Cycladic Art Museum Google Art Project
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή είναι ένα υπέροχο μικρό ιδιωτικό μουσείο αφιερωμένο στην μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και κυρίως στον κυκλαδικό πολιτισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ.. Τα εκθέματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά, και η αφηρημένη μορφή τους έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών σύγχρονων καλλιτεχνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου