Υλικά: 350 γραμ. ζάχαρη, 170γραμ. φλούδες πορτοκαλιών, 1250 γραμ. οινόπνευμα, λίγα μοσχοκάρφια και κανέλα.
Εκτέλεση: καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών έτσι ώστε να μην απομένει σ' αυτές άσπρη ψίχα. Τα βάζουμε σε γουδί και τα κοπανίζουμε με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σε γυάλινο δοχείο (που να σφραγίζεί καλά, για να μη φεύγει το άρωμα) το οινόπνευμα και τις φλούδες, τα στραγγίζουμε και τ' αφήνουμε για 5-6 ημέρες. Βράζομε τη ζάχαρη με λίγο νερό 1 -2 λεπτά, ρίχνοντας μέσα και τα μοσχοκάρφια και την κανέλα.
Όταν κρυώσει τη ρίχνουμε στο γυάλινο δοχείο, που έχουμε τις φλούδες και το οινόπνευμα και τα αφήνουμε πάλι 5-6 μέρες, ανακινώντας το βάζο για λίγο μέρα παρά μέρα.
Περνάμε το υλικό από τουλουπάνι ή πυκνό σουρωτήρι με ύφασμα από πάνω δυο φορές. Το λικέρ είναι έτοιμο.
Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται (και με την ίδια αναλογία) το λικέρ μανταρινιού, λεμονιού, κίτρου, νεραντζιού.
Χιώτικες συνταγές
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου